Ingrediencie
10 ks list medvedieho cesnaku
4 ks vaječný žĺtok
2 ČL horčica plnotučná Gur.men
200 ml slnečnicový olej
200 ml repkový olej
1 PL vínny ocot Gur.men
podľa chuti soľ
podľa chuti mleté biele korenie
podľa chuti citrónová šťava
Postup prípravy
Pripravíme si hrniec, do ktorého dáme variť vodu. Ďalej si pripravíme misku s ľadovou vodou. Slnečnicový a repkový olej si zmiešame.
Do vriacej vody dáme na 30 sekúnd variť listy medvedieho cesnaku. Následne vyberieme a dáme do misky s ľadovou vodou. Po pár minútach medvedí cesnak vyberieme z vody a osušíme. Množstvo použitého medvedieho cesnaku môžeme upraviť podľa vlastnej chuti.
Medvedí cesnak dáme do mixéra spolu so žĺtkami a horčicou. Dobre rozmixujeme.
Rozmixovanú zmes dáme do misky a ručným šľahačom dobre prešľaháme. Potom za stáleho šľahania tenkým prúdom prilievame olej. Zmes by mala hustnúť a naberať na objeme.
Nakoniec pridáme ocot a podľa chuti soľ, mleté biele korenie (prípadne citrónovú šťavu).
Dobrú chuť!
0 Comments
0 Likes