Ingrediencie
2 hrnčeky jablčný octu Gur.men
2 hrnčeky voda
0.25 hrnčeka soľ
0.25 hrnčeka cukor
500 g cherry paradajky
1 stonka kôpor
4 strúčiky cesnaku
0.5 ČL čili vločky
0.5 ČL horčičné semienko
Postup prípravy
Pri príprave použijeme hrnček s objemom 250 ml.
Paradajky umyjeme, osušíme a každú prepichneme drevenou špajdľou. Cesnak ošúpeme a postrúhame alebo prelisujeme. Kôpor umyjeme. a pokrájame na menšie “stonky”.
Do čistých zaváraninových pohárov rozdelíme kôpor, cesnak, čili vločky a horčičné semienko. Potom naplníme paradajkami.
V hrnci zmiešame jablčný ocot s vodou, soľou a cukrom. Za občasného miešana varíme, kým sa nám nerozpustí všetok cukor a soľ. Potom odstavíme a týmto horúcim nálevom zalejeme paradajky. Poháre ihneď uzavrieme viečkom.
Sterilizujeme vo vriacej vode 5 minút.
Dobrú chuť!
0 Comments
0 Likes