Voňavá cviklová polievka

Voňavá cviklová polievka
4. apríla 2023 Marketing
icon box image

Porcie

4-6

icon box image

Príprava

55 min

icon box image

Úroveň

ľahká

Ingrediencie

5 ks stredne veľká cvikla
1 vetvička rozmarín
2 lístky bobkový list
1 PL balzamikový ocot Gur.men Premium
1 PL med
soľ, mleté čierne korenie

 

Postup prípravy

Cviklu ošúpeme, opláchneme pod studenou vodou a nakrájame na drobné kúsky.

Do väčšej rajnice vložíme nakrájanú cviklu, vetvičku rozmarímu, bobkový list, ocot a med. Pridáme štipku soli a korenia. Všetko zalejeme studenou vodou (cca 1 liter).

Polievku privedieme k varu, znížime teplotu a necháme nezakryté variť na miernom ohni asi 45 minút.

Keď je cvikla hotová, polievku odstavíme a vyberieme z nej vetvičku rozmarínu aj bobkový list.

Obsah rozmixujeme ponorným mixérom, trochu ochutnáme a ak treba dosolíme, prípadne pridáme kvapku medu.

Dobrú chuť!

0 Comments

Leave a reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*