Ingrediencie
5 ks stredne veľká cvikla
1 vetvička rozmarín
2 lístky bobkový list
1 PL balzamikový ocot Gur.men Premium
1 PL med
soľ, mleté čierne korenie
Postup prípravy
Cviklu ošúpeme, opláchneme pod studenou vodou a nakrájame na drobné kúsky.
Do väčšej rajnice vložíme nakrájanú cviklu, vetvičku rozmarímu, bobkový list, ocot a med. Pridáme štipku soli a korenia. Všetko zalejeme studenou vodou (cca 1 liter).
Polievku privedieme k varu, znížime teplotu a necháme nezakryté variť na miernom ohni asi 45 minút.
Keď je cvikla hotová, polievku odstavíme a vyberieme z nej vetvičku rozmarínu aj bobkový list.
Obsah rozmixujeme ponorným mixérom, trochu ochutnáme a ak treba dosolíme, prípadne pridáme kvapku medu.
Dobrú chuť!
0 Comments
0 Likes