Domáca salsa

Domáca salsa
4. apríla 2023 Marketing
icon box image

Porcie

6-8

icon box image

Príprava

75 min

icon box image

Úroveň

ľahká

Ingrediencie

2.5 kg pevnejšie paradajky
6 ks jarná cibuľka
2 ks zelené čili papričky
4 strúčiky cesnak
120 ml ocot
1 ks limetka (šťava)
1 PL pálivá papriková omáčka
1 hrsť čerstvý koriander
2 KL soľ

 

Postup prípravy

Rúru rozohrejme na 230°C. Paradajky poukladáme na plech a vložíme do rúry na 20 až 25 minút, kým nezačnú zľahka černieť. Necháme vychladnúť. Vychladnuté, pečené paradajky teraz ľahko olúpeme, prepolíme vydlabeme zrniečka, nakrájame na malé kocky a vložíme do hlbokej panvice.

K paradajkám pridáme nadrobno naseknú jarnú cibuľu, pokrájané čili papričky (bez zrniečok), nasekaný cesnak a koriander, ocot, šťavu z limetky, paprikovú omáčku (alebo paradajkový pretlak), soľ a všetko spolu miešame a privedieme k varu. Na strednom plameni varíme 15 minút a odstavíme.

Salsu plníme do sterilizovaných pohárov, dobre uzavrieme a zavárame vo vriacej vode 15 minút, potom plameň vypneme a poháre necháme postáť v horúcej vode ešte 5 minút.

Takto zavarená domáca jemne pálivá salsa, ktorá sa hodí k čipsom, na hrianku, do šalátov, na cestoviny, či na marinovanie mäsa, nám na suchom, tmavom a chladnom mieste vydrží rok až 18 mesiacov.

Dobrú chuť!

0 Comments

Leave a reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*