Ingrediencie
Postup prípravy
Rúru rozohrejme na 230°C. Paradajky poukladáme na plech a vložíme do rúry na 20 až 25 minút, kým nezačnú zľahka černieť. Necháme vychladnúť. Vychladnuté, pečené paradajky teraz ľahko olúpeme, prepolíme vydlabeme zrniečka, nakrájame na malé kocky a vložíme do hlbokej panvice.
K paradajkám pridáme nadrobno naseknú jarnú cibuľu, pokrájané čili papričky (bez zrniečok), nasekaný cesnak a koriander, ocot, šťavu z limetky, paprikovú omáčku (alebo paradajkový pretlak), soľ a všetko spolu miešame a privedieme k varu. Na strednom plameni varíme 15 minút a odstavíme.
Salsu plníme do sterilizovaných pohárov, dobre uzavrieme a zavárame vo vriacej vode 15 minút, potom plameň vypneme a poháre necháme postáť v horúcej vode ešte 5 minút.
Takto zavarená domáca jemne pálivá salsa, ktorá sa hodí k čipsom, na hrianku, do šalátov, na cestoviny, či na marinovanie mäsa, nám na suchom, tmavom a chladnom mieste vydrží rok až 18 mesiacov.
Dobrú chuť!