Rúru predhrejeme na 200 °C a plech na pečenie vystelieme papierom na pečenie. Kápiu, baklažán a paradajky umyjeme a osušíme. Kápiu zbavíme jadrovníkov. Z baklažánu odrežeme stopku a popicháme ho vidličkou. Takto pripravenú zeleninu dáme na plech a pečieme vo vyhriatej rúre cca 30 minút. Papriky je potrebné počas pečenia otočiť.

Upečenú zeleninu prekryjeme utierkou a necháme spariť. Potom ešte teplú zeleninu ošúpeme. Z paradajok precedíme prebytočnú vodu, baklažán zbavíme jadierok a následne všetku zeleninu zomelieme spolu s čerstvou čili papričkou a cesnakom.

Zomletú zeleninu dáme do hrnca, pridáme olej, soľ, cukor a mleté čierne korenie. Varíme cca 20 minút. Tesne pred koncom varenia pridáme ešte ocot.

Horúcu zeleninovú masu nalejeme do čistých zaváraninových pohárov, uzavrieme, orbátime hore dnom a prikryjeme utierkou. Takto necháme až do úplného vychladnutia.