Ingrediencie
1 kg zrelé paradajky
120 g cibuľa
120 g jablko
80 g cukor
5 ks celé čierne korenie
2 ks klinček
0.25 ČL mletá škorica
1 ks bobkový list
0.5 ČL mletá červená paprika
70 ml jablčný ocot Gur.men
0.5 ČL soľ
70 ml voda
Postup prípravy
Paradajky, jablká (aj so šupkou) a cibuľu umyjeme, očistíme a nakrájame na väčšie kusy. Dáme do hrnca a pridáme vodu, ocot, cukor a korenie.
Za občasného miešania varíme cca 50 minút až do zhustnutia.
Potom vyberieme koreniny a zmes rozmixujeme ponorným mixérom. Následne kečupovú zmes prepasírujeme cez husté sitko a ešte horúci kečup nalejeme do sklenených zaváraninových pohárov. Sterilizujeme 20 minút.
Dobrú chuť!
0 Comments
0 Likes